Thursday, September 29, 2016

Wanaseoby's Haul | Lawak Kampus Official Goodies

{ Written by: Wana Seoby on Thursday, September 29, 2016 categories: 1 comments }
Hi assalamualaikum everyoneeeeeeee, harini saya nak share goodies lawak kampus yang saya beli dekat 7 Eleven Segamat tempoh hari. Nampak je terus beli sebab excited. Tapi sis pilih yang murah jela yang mahal-mahal tu alahai tunggu orang belanja jelah krikrik. Benda ni comel sangat sangat geram tau everytime nampak mesti nak kena puji dulu takleh duk diam diam. 

Can't help but to choose Froggy!!!!!! KEKASIH POJAAN HATI NI WEH. 

 Okay ni gambar hadapan dan belakang fail. Eh lupa nak bagitahu ini adalah fail kertas. Fail yang indah. Fail yang lubang ditepi sahaja okay. Harga RM5.90. 

Button badge berwajah Froggy. RM1.50. Sumpah comel sangat tak boleh go lah rasa nak gigit jee. 

Notepad, belah hadapan dan belakang. Sudah terang lagi bersuluh harganya hanya RM2.50. 

 Dalam dia, haih abang Froggy, y sho cute. 

Tak ekceli kan aku sebenarnya bias tau aku minat Froggy sebab aku memang suka katak sebenarnya so (EVERYTHING ABOUT KATAK IS CUTE) so dia cam takde kena mengena dengan dia punya watak pun sbb for me Froggy tak menyerlah sangat, watak yang kekal diingatan sebenarnya Aditas tau hahahaha dia punya stokin tu mak aih akan selamanya dikenang. 

Okay bye awak. 
Read more ➡️
Pin This Email This

Wanaseoby's Haul | Birthday Present

{ Written by: Wana Seoby on categories: 0 comments }
Assalamualaikum, 
Hi everyone harini saya nak share birthday present haul walaupun birthday dah empat bulan yang lalu........krikkrik...... thank you everyone buat 20 tahun saya sangat bermakna sebab bulan 9 pun still dapat hadiah lagi hahahahhahahah korang boek doh. Amaran : Entri ini banyak gambar, tapi takde kata-kata sebab penulis tak ada mood. Kalau tak ada mood mula lah rasa cam tak tahu nak cakap apa ;______; 

"When you love cute things, people give you cute things"- ececeh acacah quote. 

 Buku dari Nisa'a.k.a batch-mate, thank you :) She always came to my room sebab takut bilik dia tak ada orang and selalu kacau katil orang and kadang tu datang sebab nak peluk je hehe. 

 From Haja, actually Haja bagi time Birthday Surprise tu. Thank you Hajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa <3 

Atie bagi, sentiasa menginginkan satu. Boleh ngumpat kau Atie! Hahahaha. Thank you yayang <3


Last but not least, kain pasang from Hawa. Ni hadiah paling perli sebenarnya, sebab aku kan asyik pakai baju kurung sama je setiap hari Isnin, and neve had a chance to buat baju kurung baru. Thank you Hawa, sayang awak <3 

Okay this entry is written awkwardly. Bye lah gitu em. 

Read more ➡️
Pin This Email This

Saturday, September 17, 2016

Cermin Mata Baru

{ Written by: Wana Seoby on Saturday, September 17, 2016 categories: 10 comments }
Assalamualaikum, walaupun cermin mata tu dah lama beli, saya tetap nak buat entry ni juga memandangkan dulu tak sempat nak buat. Hanya sempat buat tajuk je dekat draft ahaha.

Cerita dia bermula apabila spec saya hilang, ntah kemana hilangnya. saya rasa macam ada tumpang dekat bag seseorang dulu, lepas tu lupa nak minta, dua tiga minggu kemudian baru la sedar bahawa dah hilang, bila tanya dia dia pun tak tahu kat mana. Ok redho sebab salah sendirik. Haha. Sejak daripada itu asyik nak beli spec je sebab dah sakit kepala sangat-sangat. Mula-mula plan nak beli spec yang sama macam dulu, tapi mak aih dulu punya RM350 colah mano den nak cekau tu. Terpaksa l cari under RM200.

Wana memilih cermin mata baru beliau ceyyy
Macam biasa lah kat kedai cermin mata tersipu-sipu malu sebab kakak tu ikut je. Tapi takde lah nak kutuk kerja dia eh saya okay je cuma malu. Then saya try semua cermin mata yang boleh, even akak tu pun cakap kepala saya kecik sangat sampai susah nak cari yang sesuai. Tapi akhirnya ini lah yang saya pilih;

Hangpa nak cakap aku macam nenek pun takpa lah aku dah bahagia lama dah dengan spec ni. - (pasrah cik filter photoscape terlebih walaupun dah set low)


Saya sebenarnya sedar bahawa spec ni agak besar , sebab tu saya try sebaik mungkin nak buat muka nampak besar, habis tudung kebelakangkan sebab nak nampak muka besar punya pasal. ahahaha. And bonus:



Hehe, padan muka sapa suruh baca :P Bye
Read more ➡️
Pin This Email This