Takpe, kau kan dah pandai.

Assalamualaikum,

Hari demi hari, aku asyik luahkan pendapat aku tentang sesuatu perkara je. Wahaha. After reading some tweets yang lebih kurang sama sejak kebelakangan ni, lebih-lebih lagi daripada hashtag #UiTMConfession.

Students asyik tak puas hati bila orang lain cakap dia tak study lagi, tapi dia dapat result bagus.

"Weh, kau dah study banyak mane?"
"Ntah. Aku tak start lagi. Tak paham ape pon"
-best student tapi hipokrit-
#UiTMconfession

Me: "How was the exam?"
Friend: "Very hard because I did not study" *when the results are out*
Friend - highest in the class
Penipu haram

I saw this one tweet yang tulis "Aku belajar bagai nak rak tak score pun, kawan yang main main tulah yang dapat result bagus" something like this.  I really, really, really hate this mentality.

Kadang-kadang kena bersyukur dengan apa yang kau dapat, setimpal dengan usaha kau, kalau tak dapat, usaha lagi. Jangan mempersoalkan effort orang lain untuk mencapai keputusan tu, mana kau tahu dia main-main? Dia just tak tunjuk je cara study dia. Rezeki Allah, tu satu hal, tu rezeki dia. Doa ibu bapa dia, doa dia, semua tu main peranan.

Tayang jadual final haritu. Fuh gap hari yang tak berapa nak jauh sangat.

Ha! Aku pernah, satu test ni aku memang tak study apa-apa atas sebab tertentu ((keluar dewan exam terus menangis call bff hahaha)) tapi bila aku cakap aku tak study apa-apa time tu, everyone be like "Eleh Wana ye lah tu" hahaha suka hati lah nak percaya ke tidak malas dah nak ulas dengan lebih lanjut. haha

bye