Tuesday, June 9, 2015

sidebar title styling #3

Assalamualaikum, 
Ni code untuk sidebar title macam ni. 



preview


  1. Pergi ke Design > Edit HTML
  2. Tekan CTRL + F untuk cari code /* Widgets
  3. Paste codes bawah ni dekat atas code tadi.

.sidebar h2 {
font-family:arial;
font-size:25px;
color:#ffffff;
background:url(http://i.imgur.com/fiY2fw2.png);
letter-spacing:5px;
padding:5px;
text-align:center;
-webkit-border-top-left-radius: 10px;
-webkit-border-top-right-radius: 10px;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;
border-top-left-radius: 10px;
border-top-right-radius: 10px;
border-bottom:8px solid #693B62;
}

Notes :  
arial - boleh tukar ikut font yang korang suka
25px - boleh tukar. 
#ffffff - code warna , boleh ubah. 
"border-bottom:8px solid #693B62;" - boleh ubah , belajar dr sini 

Sekian, terima kasih :) 
Read more ...

Monday, June 1, 2015

Printable Calendar !

Assalamualaikum,
Di saat student Uitm tengah sibuk nak daftar kelas dan sebegainya, aku sibuk buat benda lain. Bila dah nak naik sem, maka naiklah semangat men-journal acah-acah aku ni. Aku memang minat dengan penulisan diary yang selalunya warna-warni, dan kawaiii gilas. Tapi aku tak kawai, so aku beli buku vintage dengan harapan buku ini berjaya dihabiskan. Walaupun aku tahu, buku aku sebelum-sebelum ini separuh jalan je lepas tu hancur. Ish ish. 

Disebabkan buku aku beli ni kosong je, dan aku pun tak berapa nak kreatif sangat, aku start dengan download calendar yang aku dapat >dekat sini<. 


Disebabkan buku aku kecik so aku print 6 x 2 diatas sticker paper. Senang main tampal je nanti. 

Walaupun dah June, aku ada lah agenda aku sendiri.. hihihihi



Okay now anak-anak baru, boleh duduk satu bekas dengan anak-anak yang lain ye. Omg I can't explain how much I love paperssssss tapi asyik kena perli *kertas daripada pokok yang ditebang* T_T well guys kalau aku tak guna kertas ni pun orang still jual kertas kan T_T hahahahaha.

Hahah btw dekat article 18 Fun Things You Can Print Out For Your Amusement ada banyak lagi printable ideas yang korang boleh buat. Lelagi yang gila kertas macam aku.

Kbye nak bina katil guna kertas. 
Read more ...

Sunday, May 31, 2015

Fangirl Status

Assalamualaikum and hi everyone - who ever willing to read this entry- i mean this entry is - an uncovered one. ahahaha wei dah lama dah tak cakap pasal kpop asyik bajet cam dah matang je. Rindu nak ada entry random and keluarkan 5 - 6 cerita in one post then tetibe tukar cerita lain and then terus letak "bye". Just like what I've did in past few years hahahaha. Sometimes tajuk pun letak emoji je. I was very happy back then, i don't even care. Hahaha all kpop fans ceni kan update blog. Update like "WE DONT CARE" kahkah.

Percaya tak semua gambar dari showcase Boys Republic dulu hilang sekelip mata hanyaa tinggal yang ni je tu pun blur. 

As u can see blog ni macam dah suci je dari sebarang gambar kpop. *tahniah wana anda berjaya selepas beberapa tahun* Eh wait, dah terupload gmbar kpop pulak ! :O But hey, dulu lain sangat okay- macam oppa tu sebahagian dari hidup kau. Bukan oppa je siap unnie unnie lagi! Weh dulu Kevin pergi kemana-mana, kau sebut je negara mana Kevin pergi, semua aku tahu. Betapa update nya aku pasal kpop ni. Like I said "oppa sebahagian dari hidup" - it's a dangerous stage okay. *whisper* Saya dah lepas, anda bila lagi? *whisper* 

Cuma mampu cakap Alhamdulillah dah tak macam tu hahahahaha. Tapi time tu memang jumpa orang-orang yang sangat lah baik, comel, periang. Bila tegur balik member-member whoopers, semua sibuk dengan kerja, sekolah, study.. Semua terlampau busy untuk teruskan hidup macam dulu. Hahaha. Dp facebook pun dah tak kpop, dp twitter pun tak kpop dah.

Playlist masih sama macam dulu, perisa kegemaran tetap perisa kegemaran, kan? hahaha.

Lepas ni aku agak busy naik sem, sem depan kitorang ada event Perkad, which means lagi busy. Doakan :) Aku sebenarnya masih lagi nak jumpa Ukiss or maybe Girl's Day or Apink or maybe Dae Guk Nam Ah or maybe Boys Rep? (WOI BANYAKNYA) So kalau diorang datang Malaysia mintak tolong inform aku sebab bebudak geng kpop generation kedua pun dah tak update hhahaha

Omg finally wana update entry cem dulu meggi finallyyyy okaybye
Read more ...

Blogskin : Wanaseoby #26

Assalamualaikum,

Yeay Wana buat blogskin freebies (after quite a while!!). Ni blogskin lama, edit edit edit balik, dapatlah rupa ni. Dah try publish dekat Blogskins.com tapi macam ada problem je website yang dah separuh nyawa tu :(

Read more ...

Thursday, May 28, 2015

Takpe, kau kan dah pandai.

Assalamualaikum,

Hari demi hari, aku asyik luahkan pendapat aku tentang sesuatu perkara je. Wahaha. After reading some tweets yang lebih kurang sama sejak kebelakangan ni, lebih-lebih lagi daripada hashtag #UiTMConfession.

Students asyik tak puas hati bila orang lain cakap dia tak study lagi, tapi dia dapat result bagus.

"Weh, kau dah study banyak mane?"
"Ntah. Aku tak start lagi. Tak paham ape pon"
-best student tapi hipokrit-
#UiTMconfession

Me: "How was the exam?"
Friend: "Very hard because I did not study" *when the results are out*
Friend - highest in the class
Penipu haram

I saw this one tweet yang tulis "Aku belajar bagai nak rak tak score pun, kawan yang main main tulah yang dapat result bagus" something like this.  I really, really, really hate this mentality.

Kadang-kadang kena bersyukur dengan apa yang kau dapat, setimpal dengan usaha kau, kalau tak dapat, usaha lagi. Jangan mempersoalkan effort orang lain untuk mencapai keputusan tu, mana kau tahu dia main-main? Dia just tak tunjuk je cara study dia. Rezeki Allah, tu satu hal, tu rezeki dia. Doa ibu bapa dia, doa dia, semua tu main peranan.

Tayang jadual final haritu. Fuh gap hari yang tak berapa nak jauh sangat.

Ha! Aku pernah, satu test ni aku memang tak study apa-apa atas sebab tertentu ((keluar dewan exam terus menangis call bff hahaha)) tapi bila aku cakap aku tak study apa-apa time tu, everyone be like "Eleh Wana ye lah tu" hahaha suka hati lah nak percaya ke tidak malas dah nak ulas dengan lebih lanjut. haha

bye
Read more ...