Monday, August 22, 2016

Haja Nordin

Assalamualaikum,

Kepada perempuan yang buat aku nampak hodoh dalam setiap selfie sebab ko lawa (spoil betul lah), dan kepada perempuan yang dalam kelas mesti nak duduk depan dan bersemangat waja dan membuat aku duduk depan jugak. kepada perempuan yang tak boleh aku koyak sikit sat lagi pm aku tanya kenapa, kepada perempuan yang suka selfie habis phone Hawa jadi mangsa, kepada perempuan yang sibuk nak jaga makan sebab nak kurus padahal dah perfect, kepada perempuan yang pura-pura happy walaupun hati sakit dari muka pun nampak senyum kau tak ada seri, kepada perempuan yang aku suka sangat usik sebab reaksi kau adorable sangat (SEBAB BIRTHDAY KAU AKU BAGI LA KATA KATA INDAH TAK KUASA NAK PUJI) walaupun kau sampai makan hati kitorang team up usik kau, kepada perempuan yang boleh jadi geng bila masuk watsons & guardian, kepada perempuan yang sentimental kuat ah sama je kita tiga semua sentimental gila punya, kepada perempuan yang kalau boleh nak orang yang dia sayang happy tapi hati sendiri tak reti jaga, kepada perempuan yang careless sangat-sangat tak boleh nak tolong, kepada perempuan yang ... dah lah, nanti aku rajin aku sambung ah ja. Hahah. Lupa nak cakap, kawan paling gila dalam kereta, dan kawan paling mudah terhibur dengan aktiviti gila sendiri. Contohnya en dia nyanyi pastu rakam-rakam dalam kete pastu dia tengok balik gelak gelak smpai nangis.

Kan. TERUS JADI POTATO KALAU DENGAN DORANG DUA NI BAPAK AH NYESAL GENG AHAHAHA
Happy birthday baby, semoga panjang umur murah rezeki. Aku tahu ni cliche, jap ah nak bagi tak cliche ni. Tolong lah happy, happy. Kau boleh happy, kitorang try yang terbaik nak buat kau happy so kau kena happy. Eh haja pojaan hati sumorang kot ni kena lah happy. Stay pretty and stay kind. Haih minah ni baik sangat idk la how to handle her, dengan orang yang sakitkan hati dia pun boleh dia nak jaga hati????????? PLEASE LAH. Hahahaha, taklah, stay kind okay haja muah <3 Aku ngn Hawa sayang kau sangat-sangat tapi hawa ni kwaja dia pegi wish last, aku ingat dah wish paling last dah ish. LOVE YOU HAJA SARANGHAEEE

Tolong lah stop tengok Running Man je kerja.

Aku fedup dengan internet ni, aku try reach internet dari pukul 8 malam tadi. Aku dah fedup sangat dah sampai aku berjalan gi LT nak dapatkan internet still tak dapat-dapat.

Read more ➡️

Friday, July 22, 2016

Birthday Surprise yang kedua

Asslamualaikum, ergh tak habis-habis kan nak cakap pasal birthday -_- padahal dah tepat dua bulan lepas dah birthday aku sebenarnya. Aku check kalendar terkejut, sebab wah tepat-tepat 7 July pulak harini. Okay spoil, masa aku tulis ni, aku dah lambat nak balik kampung, so aku tak sempat update gak. Harini 22 July dah. Punya lah lama nak update entry ni. 

Apa lagi surprise daripada Birthday Surprise? Birthday Surprise yang kedua. Terkejut mak. Cerita dia macam mana? Aku pun tak faham jalan cerita sebab aku kan bukan planner nya. Aku just datang pastu terkejut pastu makan sampai kenyangs. Hahaha.

Start dengan nak berbuka puasa dekat luar. Memang dah lama plan dah nak berbuka kat luar, kali ni Haja kata Haja nak belanja, katanya nak balas budi yang dolu-dolu walaupun Haja tahu jasa seorang Wana takkan dapat dibalas walaupun seribu tahun bagi pisang emas...em... gurau tapi tak faham gurauan ini. K abai. Tapi disebabkan aku ada kokurikulum (komander keeeeennnns) , Haja ngan Hawa gerak dulu. Aku nanti lepas habis kor baru gerak dengan Abid.

So  cite dia bila aku sampai je dekat bandar Segamat tu, aku tanya budak-budak ni kat mana. Tapi dorang cakap dorang tak habis beli barang lagi. Aku pun jalan-jalan jela dekat Bazaar. Dapat la juga beli otak-otak yang aku dah lama teringin maigod sedap.

Pastu aku dapat text yang budak-budak ni dekat Domino's so aku pun terus jelah pergi Domino's sebab sebelah bazaar tu je. Pastu aku masuk Domino's tetibe pekerja dia panggil "Hawa" aku pun terus jelah amek Pizza tu sebab member aku kan.

Pastu bila masuk je tempat makan... aku nampak Hawa dengan Azri tengah tampal tampal banner.... actually, aku memang tak sedar langsung semua tu untuk aku. Sebab dah sebulan kot birthday aku berlalu serious dah move on. hahahaha. Aku baru sedar bila aku baca banner yang Hawa dengan Azri tengah buat, ada tulis "Wanaseoby" terus aku cam "eh ni untuk aku ke?"

Feeling tu datang bila Haja tetibe datang bawak kek lepas tu nyanyi birthday ramai-ramai. Terharu gila serious. Macam.. apa aku dah buat sampai aku dapat kawan-kawan macam ni. Sampai semua kawan baik aku usaha untuk happykan aku, serious apa je yang aku dah buat untuk dorang? :(

 "Korang tunjuk muka sikit"

 "Sayang senyum cepat nak hantar gambar dekat abah ni" Eh?

Thank you so much for all the efforts <3

 Nah ni lah Haja dengan Hawa. Nah, amek amek!

 "Dalam gambar ni aku hensem doh"

 Forever awkward nak mati maigod being a 20 y/o is not bad at all.


Ni gambar aib ni. HAHAHAHAHAHA

Kepada Haja, Hawa, Azri, Abid, thank you so much, thank you gila-gila spend masa dengan duit untuk aku even aku tau korang tengah sengkek masa ni. Waktu paling sengkek student!!! Effort korang tu alah aku tak tau la nak balas dengan apa. Hawa jangan la sedih dan jangan lah anggap kau tak dapat lawan kawan aku dekat Shah Alam tu, korang semua aku sayang cukup la usaha korang nak buat aku happy. Jap aku rasa nak nangis ah kat pinggiran jalan hmmm. Aku mohon tak ada lagi la birthday surprise untuk aku untuk kali ketiga sebab dah July dah ni! hahahhaha. 

Bye. Sayang semua. Serious sayang daripada shah alam sampai segamat. Takleh cakap camne sayang dah ni aish. 
Read more ➡️

Thursday, July 7, 2016

Wanaseoby's Haul : Kedai Ustaz Kompleks PKNS

Assalamualaikum, hi semuaaaaa

Baru-baru ni aku pergi Kedai Ustaz dekat Kompleks PKNS Shah Alam, kedai ni kau datang la pukul berapa pun mesti penuh orang. Kedai Ustaz pun lambat tutup sebab orang tak berhenti-henti masuk dan memilih barang. Yang best pasal kedai ni sebab kedai ni jual barang dengan harga yang sangat-sangat murah dari harga aksesori phone kedai lain. Eh? aku dah bagitau dah ni kedai aksesori gadget?

Aku pergi sebab nak pasang tempered glass dekat phone aku. Baru pecah haritu, huhu takleh hidup weh takde tempered glass ni rasa tak selamat je phone aku. Aku ni dah lah kasar baq hang. Tapi bila dah datang sana takde maknanya aku nak beli tempered glass je, huhuhu.


Beli tiga casing, 5 tempered glass (4 pasang, 1 beli dan pasang sendiri), 2 cable, 1 monopod, 1 adapter. Total dalam - RM85 gak laaa.

 Casing untuk Note 2, Rm6 je. Casing untuk Samsung yang famous-famous memang banyak jenis. Casing untuk phone yang tak famous pun insyaallah ada tapi tak banyak la jenis, jenis casing common je.

 Casing untuk phone aku Oppo R5, Okay, for your information, dekat sini tak banyak casing untuk Oppo R5, ada jenis flip (definitely not my type la kan), ada yang silikon transparent, dan ni tetibe aku terjumpa yang ni!!! Ni kira nasib baik sebenarnya ada jenis ni, kalau tak aku menangis je la sebab asyik guna yang transparent je.

Monopod RM3 je. hahaha. Actually, ni memang saja je beli. Ada je monopod yang mahal, tapi mahal tu pun tetap murah, cuma aku tak perlukan monopod pun, so beli ni memang saja-saja sangat. Hahah. 




Ni untuk elak daripada anak beranak berebut charger kat rumah. Aku pun tak pasti lah adapter ni masih boleh guna ke tidak, selalunya adapter murah ni senang je nak meletup kan? Nanti aku update balik k (bila la tuh -__-)

Tempered glass pulak mintak je nak jenis phone apa, nanti dia bagi tempered glass tu, kita bayar. lepastu kita bawak ke tempat pemasangan pulak, dia pasang kejap je. Aku try pasang sendiri dekat phone mak aku, senang je no harm :)

Adios!

Read more ➡️

Nak update blog!

Assalamualaikum,
Ya Allah, lama dah tak update blog padahal banyak masa free tau. Asyik tak jadi post je, banyak dah gambar dalam phone diambil dengan niat nak post entry, asyik tak menyempat je sebab buat benda lain haiyaaa. Nak kata tak ada mouse, minggu lepas baru dapat balik ambik mouse kesayangan itew. #TeamTakBolehHidupTanpaMouseSebabSakitHati Maaf sangat-sangat kalau ada yang menunggu entry dari blog picisan ini.



 Sedang menonton drama ni, maigod, forever a fangirl of Bang Minah!  Tapi kali ni hero dia comel lah hahaha ;___;



Nothing much, pegi kelas balik kelas, keluar jalan, berbuka, bazaar, yang penting - cermin mata baru sebab spec lama hilang . Adios

Ada sesiapa tahu tak kenapa bloglist tak boleh update? Dah tambah blog dekat bloglist tapi dia tak keluar pun? T__T 
Read more ➡️

Saturday, June 18, 2016

Pengumuman Pemenang Birthday Giveaway by Wanaseoby.com


Assalamualaikum w.b.t.

Giveaway dah tamat 8 hari yang lalu, list peserta dah diupdate keseluruhannya. Alhamdulillah, ramai jugak yang join. Insyaallah kalau sorang join pun saya tetap teruskan giveaway ni. Pemenang dah dipilih, keputusan adalah muktamad. Terima kasih kepada yang sudi sertai dan wish birthday saya hihihi.


Pemenang Hadiah Utama :
Sila emailkan ke wanaseoby@gmail.com maklumat awak : Link blog, nama penuh, alamat, no.telefon.


Tiga pemenang topup RM5:



Sila emailkan ke wanaseoby@gmail.com maklumat : Link blog, No. Telefon, bagi tau guna line Celcom/maxis/digi/or lain lain.

Pemenang Bloglist:






Maaf atas kekurangan sepanjang giveaway ni berlangsung, tahniah kepada pemenang. Yang tak menang insyaallah lepas ni ada lagi giveaway kalau murah rezeki. Thank you so much :) 
Read more ➡️