Sunday, July 19, 2015

Salam Aidilfitri

Assalamualaikum,
(Awas entry panjang dan banyak gambar) Tak tahu nak start macam mana entry ni maka hambarnye. Raya tahun ni aku balik Pahang dulu, aku balik Kg. Guai, Temerloh, Pahang pada Khamis lalu iaitu pada second last puasa. Aku sampai-sampai Pahang je dah nak buka puasa, so aku berbuka dekat rumah tok. Kebetulan tok masak satu periuk ketam masak lemak, pergh.. Btw takde jam pun jalan, clear je. Hehe.

First sampai terus pasang pelita yang kitorang baru beli dekat Ten Ten. Harga murah je lebih kurang singgit lebih je kot? Haha. Kitorang pasang pelita sebab ada adik adik yang serba excited untuk bermain bunga api dan mercun. Haih apa nak jadi adik-adik saya ini.

Kan, aku pun tertanya-tanya kenapa dia bakar lidi padahal bunga api ada. Aku ada cerita tak rumah tok aku dalam hutan? Yes, dalam hutan. Dedulu masa kecik best lah duk dalam hutan ni sebab ada sepupu yang liar suka panjat pokok, gali busut (baru tahu bahaya, dah lah dalam hutan plak tu kitorang gali T_T), main lumpur, petik buah, makan bende pelik, gali ubi. Sekarang korang tahu kenapa aku hitam huhuhuhuu.

Janji, tu last "huhuhu" since orang dah annoyed dekat huhuhuhu ni. haha !

Cerita baju raya. Nak dijadikan cerita baju raya sepatutnya mak nak jahit sendiri, tapi dia busy, so aku balik kampung end up tak bawak apa-apa baju raya. Okay ada satu, jubah/dress yang aku baru beli like 2-3 hari sebelum tu. Pada pagi raya itu, mental aku cair kerana dua sebab :1. Sebab lupa rumah tok takde seterika. 2.Sebab aku bakal jadi penyapu sampah berjaya !

Bukan setakat menyapu, orang nak tumpang kesat kaki selepas wudhu' pun boleh ni. Haih.

Raya rumah Pak Tam, iaitu pakcik yang mempunyai anak yang hensem-hensem belaka. Tak apa, aku yakin Pak Tam tak akan membaca blog ini. Hihihi.

It's a good tudung day. Baik je tudung ni tak buat hal. Ni sayang orang yang teman pegi beli tudung ni (eh??)

Raya ketiga balik Banting pulak :)

Selamat Hari Raya maaf zahir batin. Aku nak mintak maaf dekat adik-adik, kakak-kakak, yang dulu pernah gaduh dengan aku pasal hal blogging ni. Aduh, masa tu tak matang betul rasanya. Yang sound cbox aku dengan kata-kata kesat/negative tu aku halalkan je benda dah lepas kan. Dan yang cari duit dekat cbox tu pun aku halalkan je klik tu.. tapi dengan syarikat pengiklanan camne pulak? heheh. Harap dendam kesumat, benci, tak suka, sleck , dapat dibuang :) Aku minta maaf salah silap, bagi info tak betul ke apa ke. tak dapat tolong edit blog memang maaf sangat memang tak boleh. Hm maafkan lah dosaku ini.

Yang aku boleh wish through whatapps tu dah wish dah hehe. Untuk korang yang membaca ni , selamat hari raya ye! Dah besar ni tak hadap duit raya yang penting nak semua ahli keluarga ada :)

Bye. 
Read more ...

Friday, July 10, 2015

LIKE FINALLY!

Assalamualaikum,
Last update, 9 June, harini 9 July (update smalam) , sebulan tak update. Sodih bila naik sem je mesti tak dapat blogging gara-gara faktor internet dan masa yang tidak cukup. Eceh. Eh betul okay, aku masuk je semester ni, terus jarang contact dgn kawan-kawan. Jadi Najib kedua dah. Orang whatapps sikit je aku balas "Kejap eh ada kerja."  "kejap eh tengah meeting" gaiz pls understand me saya tak autakan semua fakta itu.

Disebalik sebulan yang busy, dapat jugak aku meletakkan pelbagai input kebahagiaan dan kesedihan dan kehabis-duitan. Setakat ni dah tiga event dah berjalan, alhamdulillah tinggal lagi dua atau tiga event. Satu event tu sangat besar okay hope everything went well :) Nah share gambar sikit apaa jadi sepanjang bulan ni.



Naik sem baru tak bawak kasut jalan langsung, pakai selipar. Hahaha kebetulan pulak buy 1 free 1 so... 

Hedgehog dekat rumah dah jadi mummy. 


Shooting untuk video. Tutup mata bukan sengaja. Dia pegi hadap matahari nangis aku .

Event berbuka puasa.

Kalau awak nampak saya macam besar, besar lagi cinta saya pada awak. HAHAHA 

Cakap share sikit, memang sikit pun aku share. Hahahaha adoi. Banyak perkara dah lalui sebenarnya walaupun dalam masa yang singkat. Hidup dekat university bosan kalau asyik amalkan rutin pergi kelas -> makan -> tido. Jadilah exco ke, komander ke, suksis ke, so that korang boleh belajar management huhuhuhuhuhu . 

Ramadhan ni jugak rasanya dah 4-5 kali aku pergi bazaar dekat dataran segamat tu. Haih memang seronok je aku rasa Ramadhan kali ni. Tapi tulah, orang still tanya aku "Wana sihat tak?" "Wana tidur tak malam tadi?" sebab muka aku selalu pucat je. Hello itu muka aku takleh buat apa-apa T_T Eyebag taknak hilang T_T 

Haha kbye 
Read more ...

Tuesday, June 9, 2015

sidebar title styling #3

Assalamualaikum, 
Ni code untuk sidebar title macam ni. 



preview


  1. Pergi ke Design > Edit HTML
  2. Tekan CTRL + F untuk cari code /* Widgets
  3. Paste codes bawah ni dekat atas code tadi.

.sidebar h2 {
font-family:arial;
font-size:25px;
color:#ffffff;
background:url(http://i.imgur.com/fiY2fw2.png);
letter-spacing:5px;
padding:5px;
text-align:center;
-webkit-border-top-left-radius: 10px;
-webkit-border-top-right-radius: 10px;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;
border-top-left-radius: 10px;
border-top-right-radius: 10px;
border-bottom:8px solid #693B62;
}

Notes :  
arial - boleh tukar ikut font yang korang suka
25px - boleh tukar. 
#ffffff - code warna , boleh ubah. 
"border-bottom:8px solid #693B62;" - boleh ubah , belajar dr sini 

Sekian, terima kasih :) 
Read more ...

Monday, June 1, 2015

Printable Calendar !

Assalamualaikum,
Di saat student Uitm tengah sibuk nak daftar kelas dan sebegainya, aku sibuk buat benda lain. Bila dah nak naik sem, maka naiklah semangat men-journal acah-acah aku ni. Aku memang minat dengan penulisan diary yang selalunya warna-warni, dan kawaiii gilas. Tapi aku tak kawai, so aku beli buku vintage dengan harapan buku ini berjaya dihabiskan. Walaupun aku tahu, buku aku sebelum-sebelum ini separuh jalan je lepas tu hancur. Ish ish. 

Disebabkan buku aku beli ni kosong je, dan aku pun tak berapa nak kreatif sangat, aku start dengan download calendar yang aku dapat >dekat sini<. 


Disebabkan buku aku kecik so aku print 6 x 2 diatas sticker paper. Senang main tampal je nanti. 

Walaupun dah June, aku ada lah agenda aku sendiri.. hihihihi



Okay now anak-anak baru, boleh duduk satu bekas dengan anak-anak yang lain ye. Omg I can't explain how much I love paperssssss tapi asyik kena perli *kertas daripada pokok yang ditebang* T_T well guys kalau aku tak guna kertas ni pun orang still jual kertas kan T_T hahahahaha.

Hahah btw dekat article 18 Fun Things You Can Print Out For Your Amusement ada banyak lagi printable ideas yang korang boleh buat. Lelagi yang gila kertas macam aku.

Kbye nak bina katil guna kertas. 
Read more ...

Sunday, May 31, 2015

Blogskin : Wanaseoby #26

Assalamualaikum,

Yeay Wana buat blogskin freebies (after quite a while!!). Ni blogskin lama, edit edit edit balik, dapatlah rupa ni. Dah try publish dekat Blogskins.com tapi macam ada problem je website yang dah separuh nyawa tu :(

Read more ...