Saturday, September 17, 2016

Cermin Mata Baru

{ Written by: Wana Seoby on Saturday, September 17, 2016 categories: 5 comments }
Assalamualaikum, walaupun cermin mata tu dah lama beli, saya tetap nak buat entry ni juga memandangkan dulu tak sempat nak buat. Hanya sempat buat tajuk je dekat draft ahaha.

Cerita dia bermula apabila spec saya hilang, ntah kemana hilangnya. saya rasa macam ada tumpang dekat bag seseorang dulu, lepas tu lupa nak minta, dua tiga minggu kemudian baru la sedar bahawa dah hilang, bila tanya dia dia pun tak tahu kat mana. Ok redho sebab salah sendirik. Haha. Sejak daripada itu asyik nak beli spec je sebab dah sakit kepala sangat-sangat. Mula-mula plan nak beli spec yang sama macam dulu, tapi mak aih dulu punya RM350 colah mano den nak cekau tu. Terpaksa l cari under RM200.

Wana memilih cermin mata baru beliau ceyyy
Macam biasa lah kat kedai cermin mata tersipu-sipu malu sebab kakak tu ikut je. Tapi takde lah nak kutuk kerja dia eh saya okay je cuma malu. Then saya try semua cermin mata yang boleh, even akak tu pun cakap kepala saya kecik sangat sampai susah nak cari yang sesuai. Tapi akhirnya ini lah yang saya pilih;

Hangpa nak cakap aku macam nenek pun takpa lah aku dah bahagia lama dah dengan spec ni. - (pasrah cik filter photoscape terlebih walaupun dah set low)


Saya sebenarnya sedar bahawa spec ni agak besar , sebab tu saya try sebaik mungkin nak buat muka nampak besar, habis tudung kebelakangkan sebab nak nampak muka besar punya pasal. ahahaha. And bonus:



Hehe, padan muka sapa suruh baca :P Bye
Read more ➡️
Pin This Email This

Kembali dengan rupa baru

{ Written by: Wana Seoby on categories: 2 comments }
Assalamualaikum anak-anak, first saya nak wish Selamat Hari Raya Aidiladha dan Selamat Hari Malaysia kepada semua. Eceh, walaupun dah lepas, ni je idea pembuka kata yang ada. Niat asal nak jadi produktif, sekali hacuq lebuq tiga hari je produktif, hari seterusnya saya dah start tak jaga makan minum, dah membiarkan dunia ini berputar tanpa ku kesah kerana saya dah start buat template. 

Sebenarnya tak pernah lagi guna tema minimalist tapi teringin pulak. Sebelum ni yang paling hampir pun rupa yang ini dan yang ini. Itupun saya tambah juga warna sebab takut tak kena dengan gambar-gambar yang bakal di post. Dan kali ni, saya tak edit simple template, saya try buat start from scratch! Alhamdulillah, beginner kan banyak lah tutorial yang saya try. Template ni tak siap lagi sebenarnya (sila perhatikan blockquote dan comment section)Asalnya nak buat responsive punya tapi apakan daya tak menjadi. Korang share share lah step nak buat template responsive T_T Tapi takpelah struktur template pun masih lagi tunggang terbalik, tunggu cuti sem ni nak belajar lagi.

full screenshot

Sumpah banyak sangat google sampai bila buka history google chrome satu hari punya history sampai dua tiga page. Jenuh nak cari mana satu sumber pelajaran. Ni aku bagi semuaaaaa link semoga bermanfaat.

Create Your Own Blogger Template From ScratchHow to Add Gadget/Widget Sections Anywhere in Blogger | Flaticon (where i got all the icons) | CUSTOMIZED ARCHIVE GADGET | htmlarrows (symbol untuk older & newer post) | Lightwidget (Instagram widget) | Auto Read More with Thumbnails |  How to create tooltips | Create Horizontal Navigation Menu With Drop Down Submenus Using CSS | Google fonts

Okay itu sahaja, terima kasih byeeeeee
Read more ➡️
Pin This Email This

Monday, September 12, 2016

Kawan baik side of view.

{ Written by: Wana Seoby on Monday, September 12, 2016 categories: 2 comments }

Kawan baik know exactly what is happening, if you are having an issue, kawan baik didn't feel the heartbreak for you, but they can understand you, they don't feel whatever you feel, they can just be sad for you, but they don't feel the love for the guy you love, they don't feel jealous over whatever your man is doing, but they can get mad at them on your behalf. They will try to imagine themselves in your place. Trying to think of the best way to solve your problem. Which most of the time, you won't even listen. Why? Why should you trust your friends? Because they know every detail of what is happening. You told them everything. It's just that they think differently from you because you are thinking using feelings. How can you think straight if your thought is mixed with all the loves, sadness, and jealousy?

Well, you can see the difference between friends who want you to be happy and friends who only say the things you wanted to hear.

image source
Read more ➡️
Pin This Email This